Wereldreizigers.nl
fotografija 10 | zidanje | Wereldreizigers.nl

Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora

Bok svima! U ovom članku nastavljamo s prenamjenom našeg vatrogasnog kombija. Ne sjedimo na mjestu, jer se puno toga dogodilo u međuvremenu! Postavili smo zidove, postavili vinil pod i ugradili prozor. Tako da smo bili jako zauzeti poslom u posljednje vrijeme i zato neka naši videi a priče traju malo duže nego što ste navikli kod nas.

Pročitajte također: Kako: kupiti ili preinačiti kamper

Sada smo također bili u RDW-u i rezervirali smo kamp za naš prvi vikend! Zadnji put smo pričali o tome podizanje krova a izolacijski vatrogasni autobus brumm. Sljedeći korak u procesu konverzije je instalacija! Počevši od postavljanja vinila na novi pod te postavljanje zidova i prozora. Reći ćemo vam sve o tome u ovom članku!

Postavljanje zidova

Počeli smo postavljati zidove nakon što je Brumm potpuno izolirao vatrogasni autobus. Kao što smo već rekli, važno je da Brumm bude što lakši u vezi s pregledom u RDW-u i stopom cestarine.

Pročitajte također:

Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (1) | Odabir ruksaka
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (2) | Kupite odgovarajući autobus
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (3) | RDW projektni zahtjevi i plan rada
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (4) | Novi kat
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (5) | Izolacija autobusa
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (6) | Podizanje krova
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (8) | Raspored i montaža namještaja

Fleksibilni materijal – 6 mm šperploča od topole

Zato smo za zidove koristili šperploču od topole debljine 6 mm. Ovaj materijal nije samo lagan, već i tanak i fleksibilan. To je važno, jer Brumm nije potpuno ravan. Zidovi su blago zakrivljeni i kada se vatrogasni autobus ugrađuje, lijepo je ako se zidovi mogu malo saviti. U svakom slučaju, vrlo je važno uzeti u obzir tu krivulju, jer ako se namještaj postavlja uza zid, jedna strana namještaja također mora imati tu krivulju.

Slikanje i dekoriranje

Nakon rezanja ploča dobivaju sloj boje. Ovdje ne počinje samo instalacija, već i opremanje. Jer kakvu boju želimo na zidovima? Napisat ćemo poseban članak o interijeru Brumma i izborima koje smo napravili, ali već sada možemo reći da su zidovi postali krem ​​bijeli.

Obratite pozornost na struju i priključke za napajanje

Kada počnete postavljati zidove, važno je razmotriti gdje bi se trebale nalaziti strujne točke i svjetiljke. Žice za napajanje moraju se položiti prije nego što se zidovi pričvrste vijcima u okvir. Nakon toga mu više ne možete pristupiti. Također uzmite u obzir ispravno ožičenje. 3x 1.5 mm za tranzit od 220 V. 2,5 mm za protok od 12 V.

Polaganje vinila u vatrogasno vozilo

Nakon što su zidovi pričvršćeni vijcima, krenulo se s postavljanjem poda. Ovo je također izbor opremanja. Ubrzo smo odlučili koji vinil (jedro) želimo. Lako se čisti, daje lijep topao izgled, relativno je lagan, ne buči, rad je izolacijski i također ga je vrlo lako zavrnuti kada namjeravate popraviti namještaj na vrhu. Cijeli popis prednosti za pranje!

Treba nam dobar komad vinila.
Pretvorite vatrogasni autobus u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora 7

Pod u obliku riblje kosti!

Odlučili smo se za vinil uzorak riblje kosti i slaganje je moglo početi! Pedantan posao, jer vinil mora biti uredno izrezan duž zidova i lukova kotača. Budući da se radilo o prilično velikom komadu vinila, nije potpuno stao u širinu vatrogasnog vozila i morali smo ga malo saviti tijekom rezanja. Nakon što smo dobili pravu veličinu jedra, moglo se krenuti s lijepljenjem. Ovdje se također savjetuje oprez jer ako lijepljenje ne ide dobro stvaraju se mjehurići u jedru i to naravno želite spriječiti

Konačni rezultat kat
Pretvorite vatrogasni autobus u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora 8

Ljepilo za vinil na podu

Za lijepljenje vinila kupili smo posudu s univerzalnim podnim ljepilom marke Perfax i razmazali ga lopaticom. Taj je proces jasno prikazan u videu koji prati ovaj članak. Nažalost jednostavno nismo imali dovoljno ljepila, a budući da su trgovine bile zatvorene (hvala Corona), nismo mogli što prije nabaviti novu posudu. Stres naravno, jer je pod morao biti prekriven. Srećom, tu je još bila staklenka Bison Waterkita. Mali rizik, jer bi ovo dobro funkcioniralo? Ali to ga je zapravo učinilo puno boljim! Komplet za vodu je tanji, što znači da ćete vinilni pod mnogo brže dobiti neravnine. Pazite, smrdi, ali nakon jednog dana miris je nestao. Nakon nekoliko sati lijepljenja, vatrogasno vozilo Brumm imalo je bogatiji pod! Zajedno sa zidovima, Brumm je odjednom izgledao tako drugačije. To je već puno obećavalo!

Ugradnja prozora u vatrogasno vozilo

Nakon vinilnog poda na redu su prozori. Kad smo kupili Brummovo vatrogasno vozilo, uopće nije bilo prozora (osim vjetrobrana, naravno). Budući da smo htjeli što više dnevnog svjetla, odlučili smo uz prethodno kupljeni krovni prozor dodati još 2 prozora i postaviti vrata s prozorom. Na primjer, svaki zid vatrogasnog vozila ima prozor. Imali smo ambiciozan plan spojiti prozore s griljama. Šteta bi bilo potpuno maknuti rolete jer su tipične za autobus!

Instalirajte Windows!
Pretvorite vatrogasni autobus u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora 9

Srećom, Denisov otac se dosjetio prepoloviti kapke s donje strane, napraviti zid iznad i staviti prozor unutra. I straga i s jedne strane autobusa, to je bio plan. Naravno da smo imali puno povjerenje u ideju i nakon što smo ispraznili kasicu prasicu za kupnju prozora (kako su to skupe!) mogli smo krenuti.

Od roleta do prozora

Tračnice roleta prepilili smo do pola i iza njih postavili zakrivljene letvice tako da se roleta kotrlja prema unutra. Sa strane izlazi ispod kuhinjske radne ploče, a sa stražnje strane ispod kreveta. Postavili smo zid iznad otvora mjenjačnice. Za zid smo koristili drvo, a preko njega stavili aluminij. Ovaj aluminijski srebrni sprej smo pošpricali tako da je boja ista kao kod roleta.

Precizan posao postavljanja prozora
Pretvorite vatrogasni autobus u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora 10

Ugradnja prozora

Aluminij smo također lijepili na drvo istim ljepilom kojim smo lijepili krov. Zatim smo ispilili rupu veličine prozora i zalijepili izolacijski materijal oko nje na unutrašnjost autobusa. Zid je također dobro izoliran. Zatim smo preko njega ponovno pričvrstili drvo i prozor se mogao staviti u njega.

Često se sve čini tako jednostavno kada zapišemo, ali u stvarnosti je ovaj posao bio mega uzbudljiv i pravi izazov. Kada se činilo da je sve na kraju uspjelo, bili smo jako sretni i ponosni na rezultat. A svjetlo u Brummu je tako lijepo! Uskoro ćemo moći gledati vani iz kreveta, jer lijepa perspektiva zar ne!

Ovako spajamo roletu s prozorom
Pretvorite vatrogasni autobus u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora 11

Obećavamo da nećete toliko dugo čekati na sljedeći članak, a novi video također je u izradi. Vodit ćemo vas kroz montažu namještaja.

Vidimo se uskoro!

Pročitajte također:

Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (1) | Odabir ruksaka
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (2) | Kupite odgovarajući autobus
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (3) | RDW projektni zahtjevi i plan rada
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (4) | Novi kat
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (5) | Izolacija autobusa
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (6) | Podizanje krova
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (7) | Postavljanje zidova, vinila i prozora
Pretvaranje vatrogasnog kombija u kamper (8) | Raspored i montaža namještaja

ruksaci

Ruksaci

Mi smo Merijn i Denise i od listopada 2020. ponosni smo vlasnici Brumm vatrogasnog autobusa. Zapravo smo trebali krenuti na svjetski put u ožujku 2020. Dugo sanjani san koji će se konačno ostvariti. Covid 19 nam je pomrsio sve planove i ovaj san je trenutno u frižideru.

Budući da još uvijek želimo putovati, smislili smo još jedan plan: The Backpackkies 2.0! Odlučili smo kupiti staro vatrogasno vozilo i preurediti ga u kamper. Jako cool projekt u kojem nam pomaže Denisov otac. On je pravi stručnjak kada je riječ o preinaci automobila i nas troje provodimo mnogo sati prepravljajući autobus.

Snimamo video zapise i pišemo priče o Brummu i prenamjeni u kamper te dijelimo što više o tome s vama. A kada Brumm bude spreman istražiti Europu, povest ćemo i vas u ovu avanturu!

Vidite grešku? Pitati? Napomena? Javite nam u komentarima!

Želite li svaki mjesec primati sjajne savjete i pogodnosti za putovanja?

logo-svjetski putnici-siva-1
Prevedi "
1 Podijeli
1 Podijeli
Kopiraj link